Сьогодні ми розповімо, які продукти можуть викликати запалення в суглобах. Подумайте, може бути, варто замінити їх більш здоровими, якщо у вас вже є ознаки артриту?

Зміст статті:

Молочні продукти

Ревматоїдний артрит може спалахнути у відповідь на білки, виявлені в молочних продуктах. Деякі люди з ревматоїдним артритом насправді не переносять білки, що містяться в молоці.

Їх організм виробляє антитіла до молочних білків, які нападають на ці білки. Але не всі так реагують на молоко і молочні продукти. За даними досліджень, проведених в 2015 році, в яких брали участь жінки з остеоартритом, молоко зменшило біль у коліні, але сир погіршив стан. Поекспериментуйте і подивіться, як продукти впливають на ваш тип артриту.

 

Цукор

Оброблені цукру є у всіх кондитерських виробах, вони викликають в організмі запальний тригер, званий цитокінами, і це може посилити симптоми артриту. У дослідженні, опублікованому в журналі Rheumatology, було виявлено, що учасники повідомили про швидке виявлення болючих симптомах після того, як поласували солодощами. Дослідники вважають, що посилення больових відчуттів є результатом підвищеного рівня глюкози.

 

М’ясо

М’ясо містить багато жирів, які легко метаболізуються в хімічні речовини, що викликають запалення в організмі. Гірше, якщо ви обжигаете або обсмажуєте м’ясо при високих температурах, тому що це підвищує вироблення токсинів, званих AGE (кінцеві продукти глюкурування), які пошкоджують білки в організмі. AGE перетворюються в цитокіни, які потім можуть викликати запалення. «Ми очікуємо, що підвищений рівень ВПГ збільшить запалення, хоча прямий зв’язок з артритом не встановлена», – сказав Джеймі Урибарри, доктор медицини, нефролог лікарні Гори Синай (Торонто), який провів багато досліджень по цій темі.

 

Рафінована борошно

Білі продукти – «ласощі» для артриту. Ми говоримо про білому рисі, картоплі, хлібі та крекерах – всі вони містять рафіновані вуглеводи. Молекулярна структура очищених зерен досить проста. «Тіло швидше перетворює їх в цукор, а він дуже часто викликає запалення суглобів», – говорить Барбара Олендски, директор програми харчування Центру прикладного харчування Університету Массачусетсу Медікал Школа у Вустере. Вибирайте продукти, що містять складні вуглеводи, коли це можливо.

Захистіть свої суглоби від артриту та уникати провокуючих продуктів, про які ми вам сьогодні розповіли.